,a jakie polecacie głośniki basowe (jednodrożne)?
Głośniki przód - jakie?
Zwiń
X
-
nfseed, już dostałeś odpowiedź
Jak napisał:Zamieszczone przez NortheuszJesli budżet nie jest sztywno ustalony to poszukaj głośników Hertz (np. DCX-165).O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Licytuj :twisted:
Póki co dobra cena jestO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
nfseed, basowe zawsze są jednodrożne.
Ja mam suba Hertz, w drzwiach RAINBOW 265 CSX, wszystko napędzane ze wzmacniacza dimennsion.
Całość świetnie gra.Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Nexus6, strzał w 10 :diabelski_usmiech
nfseed, słabo licytowałeś, bo sprzedały się za 128, ale tutaj Nexus6 dobrze prawi.
Po prostu chwilę zaczekaj i dorzuć coś więcej do budżetu.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
i tak dużo nie straciłem normalnie chodzą po 130 zl
[ Dodano: Wto 23 Lip, 13 23:16 ]
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez nfseedprzypomnę ,że budżet wynosi ok. 100 zł©koda Octavia 1.9 TDI ICE
Komentarz
-
-
nfseed, ja też nie chciałem, dlatego z głośnikami zostałem przy serii - chociaż tweetery piszczą jak zarzynane świerszcze :twisted:
Tylko wygłuszyłem drzwi i w tym dupowozie wystarczy
Basik zrobił się konkretniejszy i część dźwięków zaczęła być słyszalna :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
No to co tu Ci doradzić...
masz tu i wybierz sobie cokolwiek, na pewno będzie grało lepiej niż uszkodzona seria :diabelski_usmiech
Wybierz sobie co chcesz, a może będzie to miało nawet jakieś brzmienie :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat, szukam niedrogich niskotonówek do Octy 1, bo moje trochę pierdzą, tweeterów nie chcę ruszać bo są sprawne. Nie będę póki co wygłuszał drzwi, chcę szybko i niedrogo wymienić głośniki, najlepiej tylko demontując maskownicę. Co sądzicie o tych propozycjach:
Którekolwiek z nich są warte zachodu? A może macie jakieś inne propozycje?
Komentarz
-
-
Panowie i ja się podepnę.
Właśnie dojrzałem do tego by w końcu zmienić głośniki.
Moja Octavia to 2010r. z seryjnym radiem SWING oraz głośnikami tylko z przodu. Z tyłu pusto.
Kasę jaką na teraz mam to ok 1000zł.
Myślę nad Hertz HSK 165.4 ale w na teraz muszę obejść się bez wzmacniacza i tył nadal pusty. Później moze przeznaczę kolejne 1000zł jesli będzie taka potrzeba. Chyba ze jednak tańsze głośniki do przodu + wzmacniacz a później doposarzyć tył? tylko nie mam pojęcia co jest dobre i w jakiej konfiguracji. Jakieś porady? Będę niezmiernie wdzięczny.Octavia II FL Combi 2010 2,0 TDI DSG
Komentarz
-
-
przemo78, taki zestaw na przód: http://www.rainbow-audio.pl/p_sl-c62.php
na początek wystarczy radio do napedzenia, ale skrzydła rozwinie po podłaczeniu pod zewnetrznego wzmakaWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6 dzieki za szybką odp.
Widzę że są w podobnej cenie i że mają nieco słabsze parametry na papierze.. ale domyślam się że w akcji są lepsze. Poszukam czy nie ma gdzieś w Krakowie i może uda mi się je jeszcze w weekend zamontować (jak kupie).
Jeszcze szybkie pytanie. Jakie dystanse do tych głośników potrzebuje?Octavia II FL Combi 2010 2,0 TDI DSG
Komentarz
-
-
np. TAKIE.
Ewentualnie jeżeli będziesz miał możliwość zmierzenia ich wysokości przed zakupem ( powinny być też dostępne w sklepach car-audio ) to możesz pomyśleć o dołożeniu do nich jeszcze jakiegoś pierścienia ( śr. 200mm i 8-10mm wysokości ) tak, żeby w sumie wysokość wyszła w ok. 40 mm, wtedy głośnik będzie możliwie blisko tapicerki.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemo78jednak zdecydowałem że od razu wzmacniacz ładuję
Zamieszczone przez przemo78co powiecie o DEGO ST-650 lub PO-650 ?? bo ponoć są robione przez tą samą fabrykę co Rainbow tylko że są tańszeWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Co do głośników to właśnie albo te polecane przez was Rainbow albo Dego... ale chyba wybiorę Rainbow
A wzmacniacz MB Quart NSC 2100 - taki coś mi zaproponował gość tam gdzie mają mi sprowadzić Rainbow-y
Za całość plus montaż ok 1600zł, bo ile same głośniki to spokojnie bym sam wymienił tak ze wzmacniaczem juz słabo to widzę.
Jeszcze w nocy takie coś mi wpadło w oko, ale to dopiero może za jakiś czas dołożę.. tylko czy warto?
innej wersji suba nie mogę po potrzebuję bagażnika, więc jeśli sub to tylko w takiej opcji.Octavia II FL Combi 2010 2,0 TDI DSG
Komentarz
-
-
przemo78, zmien warsztat albo niech Ci zalatwi http://rainbow-audio.pl/p_beat_4.php
bo usiluje wcisnac Ci 2-kanałówkę co jest rozwiązaniem bez sensu
obudowe suba masz tutaj http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-gl...ubwoofera.html
tylko trzeba dobrac suba do pracy w takiej objętościWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz